Conference | Програма 2016
Ден 1 - хотел Александар Палас, Скопје
вторник - 18. oктомври 2016
08:30 – 09:30
Регистрација на учесници
09:30 – 10:00
Поздравни говори
10:00 – 10:35
Ненад Бакиќ (Загреб, Хрватска)- Инвестирајте паметно и сериозно сфатете ги акционерските собранија
10:35 – 11:10
проф. д-р Кирил Чавдар - судија на Врховен суд на РМ во пензија - 60 години страст за правото
11:10 – 11:30
Кафе-пауза
11:30 – 12:05
Карл Остринг - AB Traction (Стокхолм, Шведска) - Современ in-house правник
12:05 – 12:40
Џереми Хопкинс - Clerkingwell Consulting (Рединг, Велика Британија) - Правни технологии
12:40 – 13:40
Ручек + кафе
13:40 – 14:15
д-р Маја Менард - Odvetniška pisarna Ulčar & partnerji d.o.o. (Љубљана, Словенија) - Како најдобрите таленти од правната фела да станат дел од најважните правни процеси
Ден 2 - хотел Александар Палас, Скопје
среда - 19. oктомври 2016
09:30 – 10:00
Регистрација на учесници
10:00 – 10:35
Михаела Алберг – TeliaSonera (Стокхолм, Шведска) – Усогласување: човечкиот аспект на усогласеноста
10:35 – 11:10
Филип Пенсол - Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP (Париз, Франција) - Договорно право поврзано со арбитража – влијанието на променетите околности
11:10 – 11:30
Кафе-пауза
11:30 – 12:05
Мариана Винтиадис - Kroll (Милано, Италија) - Безбедност на податоци и правна форензика
12:05 – 12:40
академик д-р Жан Митрев - Специјална болница „Филип Втори“ – Скопје - Управување со ризици во најчуствителната индустрија
12:40 – 13:40
Ручек + кафе
13:40 – 14:15
Константинос Корнилакис– Koumentakis and Associates Law Firm (Солун, Грција) - Примена на правото во услови на економска криза – Предизвици и развој во сегашноста и во иднината
Instagram
*Организаторот го задржува правото на промена на програмата и листата на предавачи