Conference | Програма 2015
Ден 1 - Хотел Александар Палас, Скопје
Вторник 27 Октомври
08:30 – 09:30
Регистрација на учесници
09:30 – 10:00
Поздравни говори
10:00 – 10:40
Владимир Глигоров, Виенски институт за меѓународни економски студии (Виена, Австрија): Политичките ризици и нивното влијание на економските текови
10:40 – 11:20
Борислав Бојанов, Адвокатско друштво Бојанов и партнери (Софија, Бугарија): Транспарентните тајни на адвокатскиот бизнис и предуслови за креирање успешен адвокатски бизнис
11:20 – 11:40
Кафе-пауза
11:40 – 12:20
Tеодорос Малфас, NBGI Private Equity LTD и главен извршен директор на Мермерен комбинат АД Прилеп (Атина, Грција): Ризиците поврзани со инвестиции во балканскиот регион со посебен фокус на случајот со Грција
12:20 – 13:00
Предраг Константиновиќ, Адвокатско друштво ЈМС (Белград, Србија): Правна организација на фестивалот Егзит: Управување со ризици
13:00 – 14:00
Ручек
14:00 – 14:40
Александра Девендра, Консултант за правен дизајн (Сан Франциско, Калифорнија, САД): Визуелизација на правото
14:40 – 15:20
Рид К. Мекарфи, Адвокатско друштво Liddle & Robinson (Њујорк, Њујорк, САД): Меѓународна арбитража: Потребни етички стандарди при проценката на можниот исход и при застапување во предметите
 
Instagram
 
Ден 2 - Хотел Александар Палас, Скопје
Среда 28 Октомври
09:30 – 10:10
Слободанка Гиевска, Македонски телеком АД (Скопје, Македонија): Справување со правни и други ризици при спојување на компании: Случајот на Македонски телеком АД
10:10 – 10:50
Горан Јерас, Прва етичка банка (Осијек, Хрватска): Kонцептот на етичка банка
10:50 – 11:10
Кафе-пауза
11:10 – 11:50
Nadja Wachter, Quality group GmbH (Беблинген, Германија): Управување со договорите и правна софтверска апликација
11:50 – 12:30
Лука Мишетиќ, Адвокатска канцеларија Мишетиќ (Чикаго, Илиноис, САД): Управување со правни ризици при застапувањето пред Хашкиот трибунал: Случајот на Анте Готовина
12:30 – 13:30
Ручек
14:00 – 14:40
Проф. д-р Сузана Лошковска , Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (Скопје, Македонија): Визуелизации: Пристапи во правото
14:40 – 15:20
Џон Адамс, The Adams Group (Вашингтон, САД): Концептот на слободни економски зони, главни ризици и предизвици: Случајот Македонија